Suggesties van het moment

Eetsuggesties

Penne met rode biet, groene asperge en schorseneer
Kabeljauw gegrild met aperges, truffelaardappel
Asperges op z’n Vlaams
Ragout van asperges, tuinbonen, krieltjes met Mechelse Koekoek
Gevulde portobellos met kruidenkaas, lamsbil aardappelpannenkoek

Biersuggesties

TANK 7 Farmhouse Ale / 8,5° alc. van ’t vat
Een vreemde naam, zal u zeggen. Toch bestaat er een simpele uitleg voor. Bij een poging om een drank te brouwen in de stijl van het traditionele
Belgische seizoensbier werden bij Boulevard Brewing Company in Kansas City de beste resultaten behaald in de zevende vergistingstank. Vandaar.
Farmhouse Ale zou je kunnen vertalen als boerderijbier. Het is de Engelse term voor ‘saison’, het bier dat zijn oorsprong vindt in Henegouwen
In de winter werd het gebrouwen door boeren om tijdens de oogst gedronken te worden door seizoensarbeiders.
Dit strogeel bier van hoge gisting wordt met zacht, zoet gerste- en tarwemout gemaakt.
De gebruikte bitterhoppen zorgen voor de citrustoetsen in de smaak. De afdronk is droog.

CHIMAY ‘Goud’ / 4,8° alc. van ’t vat –> VANAF MAART
AUTHENTIEK TRAPPISTENBIER
De Chimay Goud wordt gebrouwen in het hart van de abdij van Scourmont en was tot nu toe voorbehouden voor de kloostergemeenschap, haar gasten en medewerkers. Vandaag kan iedereen genieten van zijn verfrissende, kruidige en hoparoma’s. Het recept is onveranderd ten opzichte van het begin.
De ingrediënten zijn water, gerstemout, suiker, hop, gist, bittere sinaasappelschil en koriander. De suiker is nodig voor de creatie van kooldioxide door de tweede gisting.

Wijnsuggestie

WIT
Mâcon Davayé Robert Martin
BOURGOGNE  2017– FRANKRIJK
Ideaal bij mosselen, vis, gevogelte en ook heel lekker als aperitief

ROOD
Don Cristobal
MALBEC 2017 – ARGENTINIË
Ideaal bij vleesgerechten.

Exclusief trappistenbier ‘Westvleteren’

Westvleteren 8

Westvleteren 12