Suggesties van het moment

Eetsuggesties

tot 11 september

Fish & chips

Vitello tonnato VG/HG

Escalope van kalf ‘Milanese’

Griekse salade met tsaziki

Quinoa salade met gegrilde paprika & komkommer
Veggie, met scampi of met zalm

‘echte Gentsche stoverije’
Origineel Gents recept met lever, niertjes en verse pickels

vanaf 13 september

Gelakte eend, compote van peer & veenbes, groentengratin

Hamburger ‘BRIDGE’ met rode ui, guacomole & kurkuma mayonnaise

Open wrap met warm gerookte zalm, pittige najaarssalade & hummus

Pasta met gegrilde gamba, mosseltjes & chorizo

‘echte Gentsche stoverije’
Origineel Gents recept met lever, niertjes en verse pickels

Biersuggesties

WESTMALLE EXTRA – 4,8 % alc.

De goudblonde Westmalle ‘Extra’ wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is normaal alleen bedoeld voor intern gebruik. Dit bier drinken de monniken en hun gasten immers enkel bij het middagmaal. Typisch voor de Extra is dat hij alleen met water, gerstemout en hopbellen wordt gebrouwen. Hij deelt zijn gist met de Dubbel en Tripel en is dus ook een bier van hoge gisting, al bevat hij maar 4,8% alcohol. Het aroma is typisch Westmalle en het hoppige karakter zorgt voor een dorstlessende droge afdronk.

GRUUT BLOND – 5,5 % alc.  van het vat !

GENTS STADSBIER
Gruut Blond is licht, zacht, een variatie van verscheidene moutsoorten en ongefilterd.
Het heeft een neutrale, lichtzachte smaak met een bittere afdronk bekomen met de speciale selectie van gruut kruiden.

Wijnsuggestie

WIT
Mâcon Davayé Robert Martin
BOURGOGNE  2016– FRANKRIJK
Ideaal bij mosselen, vis, gevogelte en ook heel lekker als aperitief

ROOD
Don Cristobal
MALBEC 2015 – ARGENTINIË
Ideaal bij vleesgerechten.

Exclusief trappistenbier ‘Westvleteren’

Westvleteren 8

Westvleteren 12